ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premiera unui spectacol de un dramaturg estonian va avea loc la Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale”

15:12 | 07.06.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 7 iun. /MOLDPRES/. La Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” va avea loc pe 8 și 10 iunie, la ora 18.30, premiera spectacolului ”Miliardul” de Jaan Tatte, în regia lui Florin Gabriel Ionescu, regizor și manager la Teatrul De Vest Reșița din România, informează MOLDPRES.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Roman Gopșa (Osvald), Nadejda Crîlov (Laura), Constantin Ghilețchi (Roland) şi Alexandru Crîlov (Bărbatul).

”Acest text dramatic pare simplu, dar e amețitor de complex, e despre ispita banului. O ispită uriașă, care transformă oameni agreabili, simpatici, în niște caricaturi. Indiferent de țară sau de orânduirea socială. Comedia lui Jaan Tatte, amestecă cu măiestrie, umorul negru cu o poveste plină de mister,  rezultând un grotesc încărcat cu surprize amuzante si întorsături palpitante. Ce-aţi face dacă cineva v-ar oferi un miliard de dolari pentru partenerul dumneavoastră? Ce abisuri ale sufletului pot fi răscolite de o ofertă atât de tentantă? Va rezista oare iubirea celor doi unei asemenea încercări?” a menționat Alexandru Grecu, directorul Teatrului ”Satiricus I.L. Caragiale”.

foto: Teatrul ”Satiricus I.L. Caragiale”

img21004066

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!