ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Biroului politici de reintegrare

16:52 | 07.06.2021 Categorie: Comunicate

Secretele protocolului instituțional au fost relevate în cadrul unei lecții publice susținute pentru funcționarii Biroului politici de reintegrare și ai Cancelariei de Stat

Chişinău, 7 iun. /MOLDPRES/. Astăzi, sub egida Viceprim-ministrei în exercițiu pentru reintegrare Olga Cebotari, pentru funcționarii Biroul politici de reintegrare și ai Cancelariei de Stat, a fost organizată lecția publică cu genericul „Protocolul instituțional”.

Scopul lecției a constat în familiarizarea funcționarilor publici cu principalele reguli teoretico-practice ale protocolului instituțional și privind organizarea serviciului protocolar, în conformitate cu tradițiile instituționale și tendințele actuale ale protocolului și etichetei diplomatice.

„Este important ca angajații instituțiilor de stat să cunoască normele și regulile protocolului, eticheta diplomatică și diferențele culturale, astfel încât aceste elemente să contribuie cu succes la munca depusă în domeniul relațiilor internaționale, și mai ales în serviciul protocolar” - a consemnat Viceprim-ministra în exercițiu Olga Cebotari, în debutul lecției.

De asemenea, funcționarilor li s-au atras atenția asupra normelor generale de protocol, impactul asupra imaginii instituționale, regulile de bază a modului comportamental și vestimentar în cadrul întrunirilor oficiale.

”Unul din elementele care ajută la promovarea și consolidarea relațiilor interinstituționale, între state și în scopul atingerii unor obiective politice, economice, științifice și culturale, precum și o imagine instituțională de nivel înalt – este cu siguranță respectarea unor norme aferente organizării acțiunilor protocolare” - a menționat Ariana Dermenji, speakerul lecției, autorul ghidului practic „Protocolul Instituțional”.  

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!