ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Electorale Centrale

18:25 | 07.06.2021 Categorie: Comunicate

A fost stabilită ordinea prealabilă de înscriere în buletinul de vot pentru alți doi concurenți electorali

Chişinău, 7 iun. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit, prin tragere la sorți, ordinea prealabilă de înscriere în buletinul de vot pentru alți doi potențiali concurenți electorali. Aceștia au depus, pe parcursul zilei de astăzi, 7 iunie 2021, documentele necesare în vederea înregistrării candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Astfel, CEC a stabilit ordinea lor prealabilă de înscriere în buletinul de vot, după cum urmează:

18. Partidul Regiunilor din Moldova;

19. Partidul „Patrioții Moldovei".

Conform legislației electorale, Comisia va examina dosarele depuse și va decide asupra înregistrării sau neînregistrării candidaților desemnați, în decursul a cel mult 7 zile de la data primirii actelor. Ordinea de înscriere în buletin rămâne definitivă numai după înregistrarea la CEC în calitate de concurenți electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Până în prezent, CEC a înregistrat 16 concurenți electorali, iar alte 3 dosare se află în proces de examinare. Termenul limită pentru depunerea actelor este 11 iunie curent.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!