ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În municipiul Chișinău au fost vaccinați peste 102 mii de cetățeni

08:49 | 08.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. Peste 102 mii de locuitori ai municipiului Chișinău au fost vaccinați, transmite MOLDPRES.

Primăria capitalei a anunțat că peste 102 mii de cetățeni de pe teritoriul municipiului au fost vaccinați până astăzi cu prima doză de ser împotriva infecției COVID-19 și cca 25 mii au primit și cea de a doua doză.

De asemenea, autoritățile din Chișinău informează că procesul de imunizare a populației din capitală și din suburbii va continua. Cetățenii se pot programa online pentru vaccinare împotriva COVID-19, accesând platforma națională  www.vaccinare.gov.md. Astfel, populația eligibilă pentru vaccinare va introduce datele la secțiunea programare, iar cei care nu sunt eligibili pentru moment, se vor înregistra în lista de așteptare. Pentru programare, utilizatorii platformei vor avea nevoie de buletinul de identitate sau orice act care conține IDNP-ul.

Vaccinarea este gratuită și disponibilă pentru toți doritorii, indiferent de viza de reședință sau locul de trai, în toate instituțiile medicale de asistență medicală primară, Centrul municipal de vaccinare Chișinău și prin intermediul echipelor mobile.

Până la data de 7 iunie curent, în municipiul Chișinău, bilanțul cazurilor confirmate COVID-19 a ajuns la 106 403 persoane, dintre care 103 409 pacienți au fost recuperați, iar 1 889 de persoane au decedat.  

img21004074

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!