ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Achiziționarea de energie electrică este verificată de către Procuratura Generală

12:14 | 08.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. Procuratura Generală verifică legalitatea încheierii în anul 2008 a contractului de furnizare pentru Republica Moldova a energiei electrice din Ucraina, transmite MOLDPRES.

Verificările au demarat pe 5 mai curent, după ce Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a anulat ordonanța de refuz în pornirea urmăririi penale pe acest caz, emisă în anul 2017 de PCCOCS.

Acțiunea survine ca urmare a apariției unor noi circumstanțe relevante, în prezent, Procuratura Generală fiind în proces de acumulare a probatoriului necesar în vederea dispunerii unei soluții legale pe caz.

Precizăm că soluția dispusă ieri de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a fost emisă în contextul respectivei ordonanțe a Procurorului General de reluare a procesului penal.

Actualmente, investigațiile se desfășoară ”in rem”, fără a-i fi atribuit cuiva vreun statut procesual pe acest caz. 

foto: PG

img21004085

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!