ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ajutorul din Qatar a ajuns în R. Moldova prin intermediul Fondului Qatarez pentru Dezvoltare și Cooperare în colaborare cu Hamad Medical Corporation

15:52 | 08.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. Transportul de 3,5 tone de ajutor medical din Statul Qatar a ajuns la Chișinău prin intermediul Fondului Qatarez pentru Dezvoltare și Cooperare în colaborare cu Hamad Medical Corporation, transmite MOLDPRES.

Ambasada Qatarului a remis un comunicat de presă în care precizează că transportul de 3,5 tone de ajutor medical din Statul Qatar a ajuns la Chișinău prin intermediul Fondului Qatarez pentru Dezvoltare și Cooperare în colaborare cu Hamad Medical Corporation și vine în sprijinul sectorului sănătății din Republica Moldova pentru limitarea răspândirii virusului Covid-19.

Lotul de ajutorul medical a fost transmis de către Hamad bin Rashid Al-Athba, însărcinatul cu afaceri la Ambasada Statului Qatar in Chișinău, în prezența lui Dumitru Socolan, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, a lui Igor Curov, secretar de stat la Ministerul Sănătății al Republicii Moldova și Victor Țvircun, ambasadorul Moldovei la Doha.

În discursul său, Hamad bin Rashid Al-Athba, însărcinat cu afaceri interimar al Statului Qatar în Republica Moldova a indicat că asistența medicală acordată de Qatar poporului moldovean se încadrează în sprijinirea eforturilor depuse de către Moldova pentru a contracara pandemia Covid-19 și confirmă profunzimea relațiilor dintre cele doua state prietene.

La rândul său, Dumitru Socolan, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a exprimat recunoștință Sheikhului Tamim bin Hamad al-Thani, Emirul Statului Qatar, Sheikhului Mohammed bin Abdulrahman al-Thani, vicepremier și ministru de Externe, Dr. Hanan al Kuwari, ministru al Sănătății și diplomatului Hamad bin Rashid Al-Athba pentru ajutorul medical acordat de la începutul pandemiei până în prezent, Qatarul fiind singurul stat arab care a donat echipamente medicale și pentru a doua oară, ceea ce reprezintă un ajutor important pentru ca Republica Moldova să facă față crizei Covid-19 și efectelor acesteia.

img21004091

img21004091

img21004091

img21004091

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!