ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cetățenii moldoveni de peste hotare vor participa la alegerile parlamentare în 146 de secții de votare

16:40 | 08.06.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală a votat astăzi pentru constituirea a 146 de secții de votare peste hotare, pentru alegerile parlamentare din 11 iulie, transmite MOLDPRES.

Membrii autorității electorale centrale au revizuit decizia din data de 5 iunie prin care s-a decis deschiderea a 139 de secții de voatre peste hotare adăugând secții noi. Astfel s-au  adăugat secții în următoarele țări: în Franța au fost adăugate două, în total se vor deschide zece secții; în Germania, încă trei secții, în total nouă; în Italia încă una, în total 31; în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord se vor deschide încă trei, în total vor activa zece secții. De asemenea a fost exclusă secția de votare pentru or. Oradea (România) și o secție pentru or. Atena (Republica Elenă).

Ședința Comisiei Electorale Centrale s-a desfășurat pe fundalul unor proteste organizate în fața instituției. Mai mulți cetățeni și-au manifestat nemulțumirea față de decizia CEC din 5 iunie de a deschide doar 139 de secții de votare în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

img21004093

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!