ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul pentru reintegrare a discutat cu Ambasadorul Marii Britanii

17:35 | 08.06.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 iun. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul în exercițiu pentru reintegrare Olga Cebotari l-a primit pe Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în Republica Moldova, Steven Fisher, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Dialogul a fost centrat pe schimbul de opinii referitor la etapa actuală în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană și perspectivele consolidării relațiilor bilaterale, fiind trecute în revistă atât acțiunile ce urmează a fi desfășurate, cât şi domeniile cu potențial ridicat de conlucrare.

Oficialii au menționat relația foarte bună dintre cele două țări și tendința de dezvoltare a cooperării moldo-britanice în cadrul proiectelor de asistență privind măsurile de consolidare a încrederii pe ambele maluri ale Nistrului.

În context, vicepremierul a reiterat atenția deosebită pe care autoritățile o acordă salvgardării drepturilor cetățenilor pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Totodată, Olga Cebotari a reiterat interesul Chișinăului în reglementarea pașnică și durabilă a dosarului transnistrean și necesitatea menținerii unui dialog permanent și constructiv în toate formatele de negocieri agreate, în vederea găsirii unor soluții viabile la problemele curente.

Ambele părți şi-au reafirmat atașamentul față de același set de idei şi valori comune şi şi-au exprimat voința de a aprofunda parteneriatul printr-un dialog deschis susținut în plan bilateral şi european.

foto: Biroul politici de reintegrare

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!