ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Biroului politici de reintegrare

15:44 | 09.06.2021 Categorie: Comunicate

Grupurile de lucru pe probleme vamale s-au întrunit astăzi în format online

Chişinău, 9 iun. /MOLDPRES/. Grupurile de lucru pe probleme vamale cu participarea experților de profil de pe ambele maluri ale Nistrului și a reprezentanților mediatorilor și observatorilor din cadrul formatului de negocieri „5+2” s-au întrunit astăzi într-o nouă ședință, în format online, din incinta sediilor Misiunii OSCE în Moldova din or. Chișinău și din or. Tiraspol.

Dialogul experților s-a concentrat pe cele mai actuale probleme din sfera vamală, în particular au continuat discuțiile pe marginea posibilelor modalități de relansare și de dezvoltare a interacțiunii în sfera tranzitului rutier de mărfuri, care să excludă practicile de control fizic a persoanelor, bunurilor şi mijloacelor de transport implicate în operațiunea de tranzit, dar şi perceperea de plăți suplimentare în legătură cu aceasta.

De asemenea, s-au efectuat un schimb de viziuni referitor la procedurile ce se impun a fi urmate în procesul de introducere mai multor categorii de mărfuri de consum în regiunea transnistreană, iar în contextul exemplificării unor cazuri specifice ce vizează importurile efectuate de unii agenți economici, partea moldovenească a explicat cerințele stabilite de cadrul legal în vigoare și pașii necesari de parcurs în vederea asigurării conformării la aceste rigori.

La finele ședinței părțile au manifestat deschiderea față de subiectele abordate și au reiterat necesitatea identificării unor soluții eficiente pentru problemele existente.

Aceasta este a doua ședință a grupurilor de lucru de profil în anul curent, prima având loc la 22 ianuarie 2021, în format online.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!