ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

08:39 | 10.06.2021 Categorie: Comunicate

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore (09 - 10 iunie 2021)

Chişinău, 10 iun. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 24 933 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 11 374 traversări persoane, dintre care 6 952 treceri la frontiera moldo-română, 1 944 treceri la frontiera cu Ucraina și 2 478 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) rămân a fi:
PTF Leușeni – 2 880 traversări persoane;
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 2 478 traversări persoane;
PTF Sculeni – 1 596 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 1 116 traversări persoane;
PTF Cahul - 872 traversări persoane;

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
- trei încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- trei persoane identificate cu consemn național;
- 77 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76' al CC al RM);

În punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 22 933 persoane și completate 1 909 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 263 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

NOTĂ: Poliția de Frontieră în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și se respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.

Informații utile privind regulile de trecere a frontierei de stat: https://border.gov.md/conditii-de-calatorie

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!