ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Republicii Moldova a promulgat Legea cu privire la modificarea Legii avocaturii

11:59 | 10.06.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 iun. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a promulgat modificările la Legea cu privire la avocatură, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

„Am luat această decizie după ce, săptămâna trecută, am discutat prevederile noii legi cu reprezentanții comunității avocaților din Republica Moldova. A fost o dezbatere utilă și necesară, de vreme ce unele dintre modificările propuse au provocat dezacorduri între reprezentanții breslei - un fapt firesc într-o societate democratică”, a spus Maia Sandu.

Șeful statului a menționat că a decis să promulge noua versiune a legii după ce a ascultat opiniile pro și contra ei și a luat act de potențialele riscuri, dar și beneficii ale acesteia. „Este o lege care urmează să soluționeze unele probleme din sistemul avocaturii. În același timp, vom cere noului Parlament să revizuiască anumite prevederi care creează controverse, cum ar fi cele care țin de accederea în profesia de avocat”, a subliniat Președintele Maia Sandu.

foto: Președinție

img21004135

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!