ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Agriculturii a solicitat resurse financiare pentru a face față calamităților naturale

15:28 | 10.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 10 iun. /MOLDPRES/. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului solicită alocarea din fondul de rezervă a 47 mln de lei pentru compensarea prejudiciilor producătorilor agricoli afectați de calamitățile naturale, transmite MOLDPRES.

În cadrul unui briefing de presă susținut astăzi, ministrul Ion Perju a argumentat necesitatea alocării de urgență a sumei sus-numite pentru compensarea prejudiciilor producătorilor agricoli care anul trecut au fost afectați de secetă, iar în prezent - de inundații și grindină.

Totodată, oficialul a solicitat și alocații financiare pentru procurarea rachetelor antigrindină. Perju a declarat că instabilitatea meteorologică va continua și poate afecta culturile agricole din anul curent. „Am început un an agricol destul de bun comparativ cu ceea ce am avut în 2020, dar schimbările climatice ne afectează din ce în ce mai mult, în conformitate cu rapoartele comisiilor teritoriale pentru situații excepționale în comun cu MADRM și IGSU, începând cu luna mai-iunie”, a afirmat ministrul.

Potrivit rapoartelor la care a făcut referire Ion Perju, au fost afectate în special 29 de localități din 14 raioane. Pagubele materiale timp de o lună jumătate s-au ridicat la 35 mln de lei, dintre care 30 mln vizează doar culturile agricole.

Meteorologii au prognozat vreme instabilă pentru toată luna curentă.

foto: Ziarul de Gardă

img21004143

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!