ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii

19:22 | 10.06.2021 Categorie: Comunicate

Reparația a două poduri peste râul Nistru - discutate în cadrul ședinței Consiliului Tehnico-Economic în domeniul drumurilor al MEI

Chişinău, 10 iun. /MOLDPRES/. Ședința Consiliului Tehnico-Economic al MEI a avut loc cu participarea Secretarului de stat al Ministerul Economiei și Infrastructurii, Mihail Lupașcu și a Directorului general interimar al ASD, Veaceslav Potop, organizată cu scopul de a examina soluțiile din cadrul elaborării studiului de fezabilitate privind poziționarea drumului de acces către podul rutier transfrontalier peste râul Nistru și elaborării documentației de proiect pentru reparația podului situat în preajma orașului Dubăsari. 

Ordinea de zi a inclus și prezentarea de către compania Jetmix Group a tehnologiei de injecție în flux, destinată pentru întărirea și prevenirea deformărilor versanților, a terasamentelor, protecției fundațiilor, creșterii capacității portante a piloților, dispozitivelor de ancorare, suporturilor cu diametru mare, creșterii coeficientului de compactare a solului, consolidării fundațiilor solului clădirilor. 

În cadrul întrunirii, s-a discutat despre elaborarea de către compania de proiectare Universinj a studiului de fezabilitate în vederea stabilirii poziției de racordare a drumului de acces către podul peste Nistru, care va avea o lungime de circa 5 km și va asigura conexiunea dintre podul, care urmează a fi construit, cu drumul național R14.1 R14 – Cosăuți – frontiera cu Ucraina. 

“Podul peste râul Nistru, situat între localitatea Cosăuți din raionul Soroca și orașul Yampil (Ucraina) va asigura un coridor de tranzitare a teritoriului Republicii Moldova către Uniunea Europeană, inclusiv va reduce considerabil timpul de deplasare din Chișinău spre Kiev”, a comunicat Mihail Lupașcu. 

Compania de proiectare Injproiect a prezentat soluțiile pentru elaborarea documentației de proiect cu privire la reparația podului de șosea peste râul Nistru amplasat pe drumul M1 Frontiera cu România – Leuşeni – Chişinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina. 

"Reparația podului peste râul Nistru, care unește localitățile Criuleni și Dubăsari este de o importanță strategică pentru Republica Moldova. Apreciem performanțele companiilor locale care, își pot asuma lucrări la un nivel înalt", a reiterat Veaceslav Potop. 

Consiliul tehnico-economic în domeniul drumurilor al Ministerului Economiei și  Infrastructurii este un organ permanent, consultativ, creat în scopul susținerii implementării politicilor și strategiilor statului în domeniul drumurilor. Ședințele Consiliului au loc o dată pe trimestru.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!