ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Absolvenții de liceu susțin examenul de bacalaureat la limba străină

09:23 | 11.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 11 iun. /MOLDPRES/. 16 mii de absolvenți de liceu susțin astăzi examenul de bacalaureat la limba străină, transmite MOLDPRES.

Potrivit datelor Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, cei mai mulți absolvenți de liceu vor susține examen la limba engleză. Din cei 16 121 de candidați, 11 113 vor scrie proba la Limba engleză, iar alții 4 821 la Limba franceză. Cei mai puțini au ales să susțină examenul de bacalaureat la limba spaniolă - doar 21. Alți 91 de elevi vor scrie la limba germană, 43 – la limba italiană, iar 32 la limba turcă.

Examenele de bacalaureat se vor desfășura până în data de 22 iunie, iar rezultatele vor fi afișate în centrele de Bac în data de 27 iunie. 

Elevii care nu vor fi de acord cu notele obținute, vor putea contesta lucrările în termen de 48 de ore. 

Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate pe data de 4 iulie.

foto: esl-languages.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!