ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

China a publicat noi imagini surprinse de roverul său Zhurong pe Marte

09:45 | 11.06.2021 Categorie: Externe

Beijing, 11 iun. /MOLDPRES/. Administraţia Spaţială Naţională din China (CNSA) a publicat vineri noi imagini surprinse de primul rover chinez care a ajuns pe Marte, Zhurong, în care se poate vedea steagul ţării pe ''Planeta Roşie'', informează Xinhua, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Imaginile au fost dezvăluite în cadrul unei ceremonii organizate la Beijing, care a marcat succesul primei misiuni chineze de explorare a planetei Marte.

Imaginile includ panorama zonei de aterizare, peisajul marţian şi un selfie al roverului cu platforma de aterizare.

La jumătatea lunii mai, China a publicat primele imagini captate de roverul său marţian, Zhurong, pe suprafaţa Planetei Roşii.

China a reuşit, la data 15 mai, să plaseze cu succes pe suprafaţa planetei Marte micul său robot controlat de la distanţă Zhurong, o premieră pentru ţara asiatică.

Misiunea roverului Zhurong (zeul focului, în mitologia chineză) este de a studia suprafaţa planetei Marte şi atmosfera acesteia şi de a căuta urme de viaţă din trecutul planetei.

China a lansat la sfârşitul lunii iulie 2020 misiunea Tianwen-1, care s-a plasat cu succes pe orbita planetei Marte în februarie, după o călătorie de aproape 7 luni. Aceasta include trei elemente: o sondă orbitală (care va rămâne pe orbita lui Marte), un modul de asolizare şi roverul autonom Zhurong care va culege şi va analiza mostre din solul marţian.

foto: space.com

img21004155

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!