ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 7 200 de contracte de locațiune au fost înregistrate în primele luni ale anului

12:24 | 11.06.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 11 iun. /MOLDPRES/. În perioada lunilor ianuarie – mai 2021, la Serviciul Fiscal de Stat s-au înregistrat 7 231 de contracte de locațiune/chirie, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, în această perioadă au fost identificate 2 645 de persoane fizice ce dau în locațiune/chirie bunuri imobile.

Totodată, la 311 persoane fizice ce dau în chirie și nu s-au conformat prevederilor legale au fost calculate suplimentar spre plată la buget: plăți de bază – 244 mii de lei, penalități – 26,3 mii de lei și amenzi – 56,6 mii de lei.

Serviciul Fiscal de Stat reamintește că, în conformitate prevederile Codului fiscal, subiecții impunerii persoane fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător şi transmit în posesie şi/sau în folosință (locațiune, arendă, uzufruct, superficie) proprietate imobiliară, achită impozit pe venit în mărime de 7% din valoarea lunară a contractului.

Persoanele menționate sunt obligate, în termen de 3 zile de la data încheierii contractului, să înregistreze contractul la Serviciul Fiscal de Stat. Acest impozit se achită lunar, cel târziu la data de 25 a lunii în curs, în modul stabilit de Serviciul Fiscal de Stat.

foto. axaimobil.md

img21004163

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!