ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi polițiști de la sud au fost reținuți pentru trafic de influență

13:43 | 11.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 11 iun. /MOLDPRES/. Doi polițiști de la sud au fost reținuți de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Aceștia ar fi ajutat unui bărbat să susțină proba practică a examenului de calificare auto la categoria B, transmite MOLDPRES.

Potrivit CNA, polițiștii ar fi susținut că au influență asupra angajaților din cadrul Secției de Înmatriculare a Transportului şi Calificare a Conducătorilor Auto din Comrat. Bănuiții au exercitat influența promisă și denunțătorul a obținut permisul de conducere. Aceștia ar fi pretins și primit 400 de euro pentru "ajutorul" acordat, ulterior fiind reținuți în parcarea Inspectoratului de Poliție Cahul.

Pe acest caz a fost inițiată o anchetă pentru trafic de influență. Unul din polițiști a fost reținut pentru 72 de ore și escortat la sediul DGT Sud a CNA pentru audieri, altul este cercetat în stare de libertate. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă de la 2 la 7 ani de detenție, amendă penală sau privarea de dreptul de a exercita anumită activitate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!