ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Consolidarea relațiilor dintre Republica Moldova și Irlanda pe diferite dimensiuni a fost discutată la Președinție

18:28 | 11.06.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 iun. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit în această după-amiază cu Paul McGarry, Ambasadorul Irlandei în țara noastră, cu reședința la București, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale. 

Șefa statului a menționat că aceste două state au legături strânse la nivel atât bilateral și european, cât și interuman, și asta datorită comunității impunătoare de cetățeni moldoveni care locuiesc în Irlanda.

„Am discutat, în acest context, despre necesitatea de a extinde serviciile companiilor avia low-cost irlandeze în Republica Moldova, precum și despre importanța de a lansa negocierile privind facilitarea regimului de vize. Sunt acțiuni care pot veni în ajutorul cetățenilor noștri și, totodată, pot contribui la intensificarea schimburilor comerciale și la atragerea mai multor investitori irlandezi în economia națională”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, părțile au vorbit despre posibilitatea de a relua discuțiile pe câteva proiecte de acorduri: promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor, colaborarea în domeniul turismului, asistența administrativă reciprocă în domeniul vamal, cooperarea culturală si recunoașterea și conversiunea permiselor de conducere.

„Am mulțumit Irlandei pentru sprijinul bilateral oferit țării noastre, dar și în cadrul dialogului cu Uniunea Europeană. Am agreat totodată să ne gândim la o colaborare pe filiera atragerii diasporei acasă, Irlanda având o experiență vastă în acest sens”, a afirmat președintele Maia Sandu.

foto: presedintie.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!