ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Comisiei Electorale Centrale

18:35 | 11.06.2021 Categorie: Comunicate

La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 am putea avea, cel mult, 24 de concurenți

Chişinău, 11 iun. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că astăzi, 11 iunie curent, s-a încheiat perioada de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova la alegerile din 11 iulie 2021.

Pe parcursul zilei au depus dosarele 5 solicitanți: 3 partide politice și 2 candidați independenți.

- Partidul Politic „PARTIDUL SCHIMBĂRII";

- Partidul Politic Partidul Oamenilor Muncii;

- PARTIDUL POLITIC NOUA OPȚIUNE ISTORICĂ;

- Valico Veaceaslav (candidat independent);

- Stegărescu Ion (candidat independent).

Mâine, 12 iunie 2021, la ora 17.00, CEC va organiza procedura de tragere la sorți în vederea stabilirii ordinii prealabile de înscriere în buletinul de vot a celor care au depus pe parcursul zilei de astăzi actele necesare în vederea înregistrării în calitate de concurenți electorali în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

CEC informează că pentru scrutinul din 11 iulie 2021, au fost înregistrați, până la această oră, 17 concurenți electorali, iar alte 7 dosare se află în proces de examinare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!