ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile capitalei solicită locuitorilor să se vaccineze

09:55 | 14.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a îndemnat locuitorii municipiului să se vaccineze împotriva infecției cu noul coronavirus, transmite MOLDPRES.

În ședința on-line de astăzi a serviciilor municipale, edilul a solicitat locuitorilor capitalei să se vaccineze. “Chiar dacă am relaxat măsurile de prevenție anti-Covid, pandemia de coronavirus nu a luat sfârșit. E adevărat, numărul de îmbolnăviri este în scădere dar Chișinăul are încă o incidență ridicată – 20 de cazuri la o sută de mii de persoane. Doar vaccinarea va face posibilă stoparea pandemiei”, a declarat Ceban.

Potrivit lui, datorită incidenței ridicate, municipiul Chișinău se află la limită între zona galbenă și cea verde. „Rata mică de vaccinare poate duce la înăsprirea măsurilor de prevenție anti-covid”, a avertizat primarul.

Cele două puncte mobile de vaccinare anti-Covid - troleibuzul și autobuzul cu inscripții distincte, se vor afla la 14 iunie în sectorul Râșcani în fața Centrului Multifuncțional Chișinău 1-ASP și în comuna Budești.

Cele două puncte mobile de imunizare împotriva infecției cu noul coronavirus vor activa în intervalul orelor 10:00-18:00, iar doritorii să se vaccineze se pot adresa la echipa specializată pentru administrarea dozei de ser.

Potrivit șefei Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi, până în prezent în Chișinău au fost vaccinate cu prima doză 105 232 persoane și doar 7 350 au primit și cea de a doua doză.

img21004198

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!