ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Chișinău va fi organizat un nou maraton de vaccinare

11:31 | 14.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Primăria Chișinău va organiza la 20 iunie încă un maraton de vaccinare, de această dată va fi efectuat rapelul (doza II) pentru persoanele care au fost imunizate la Palatul Republicii pe 28-30 mai, transmite MOLDPRES.

Primarul Ion Ceban a declarat astăzi, în ședința on-line a serviciilor municipale că la 20 iunie, de Ziua lucrătorului medical și a farmacistului, începând cu ora 07:00, se va desfășura Maratonul de vaccinare la care va fi efectuat rapelul.
 
„Specialiștii ne atenționează că de acoperirea vaccinală va depinde comportamentul virusului. Actualmente dispunem de o mare oportunitate, când fiind înregistrată o incidență extrem de mică de Covid-19, trebuie să ne vaccinăm cât mai mulți, să avem acea acoperire de vaccinare de minimum 70% din populație, fapt care ne va asigura securitatea epidemiologică”, potrivit primarului.

Orașul Chișinău a dezvoltat destul de bine infrastructura necesară pentru vaccinare, inclusiv primul centru de vaccinare municipal, centrele și punctele de vaccinare în toate instituțiile medicale, precum și proiectul inovativ cu punctele mobile de vaccinare (un troleibuz și un autobuz)”, a menționat edilul.

În municipiu sunt organizate 70 Puncte de vaccinare, un Centru municipal de vaccinare și două puncte mobile de vaccinare. De asemenea, în cadrul Centrelor Medicilor de Familie activează echipe mobile de vaccinare care se deplasează la domiciliul persoanelor în dificultate, dar și la întreprinderi și instituții pentru vaccinare la locul de muncă.

La primul maraton de vaccinare, organizat de Primăria Chișinău în perioada 28-30 mai, au fost imunizate 3 055 de persoane.

img21004200

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!