ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Autorității Naționale de Integritate

11:53 | 14.06.2021 Categorie: Comunicate

Doi șefi din silvicultură, un vicedirector de spital raional și un consilier din suburbia capitalei sunt vizați în controale

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. În săptămâna 07 -11 iunie 2021, Autoritatea Națională de Integritate a pornit controale pe numele a doi directori de întreprinderi silvice din republică. Un director este vizat în controlul averii, iar cel de-al doilea este verificat pentru un posibil conflict de interese. În alte două investigații privind conflictele de interese mai figurează un primar din raionul Sângerei și un contabil – șef dintr-o primărie din raionul Cantemir.

Un șef de întreprindere municipală din Chișinău și vicedirectorul unui spital raional din nordul republicii sunt vizați în două cauze contravenționale, deschise pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale. Iar, un consilier din Consiliul local Băcioi din municipiul Chișinău riscă să fie sancționat pentru nerespectarea regulilor de depunere a declarației de avere și interese personale. Pe numele acestuia a fost întocmit un proces verbal cu privire la contravenție.

Încă șapte primari au declarat la ANI conflictele de interese în care sunt vizate persoanele apropiate. Inspectorii de integritate au expediat soluții pentru fiecare caz semnalat. Este vorba despre primarul unei suburbii din Chișinău și alți șase primari din raioanele Fălești, Florești, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Ialoveni.

ANI a eliberat patru Certificate de Integritate, care au fost solicitate de angajatori pentru candidații în funcția publică.

Direcția juridică a ANI a participat în 24 ședințe de judecată privind apărarea actelor de constatare, care au fost contestate de subiecții de control.

Reprezentanții ANI au acordat 43 de consultații telefonice și au răspuns la 10 apeluri la Linia instituțională de informare.

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!