ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Președintele Maia Sandu va efectua o vizită oficială în Italia

12:27 | 14.06.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua, în zilele de 18-20 iunie, o vizită oficială la Roma, la invitația omologului său italian, a relatat agenției MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

Vineri, 18 iunie, șeful statului se va întâlni cu Președintele Italiei, Sergio Mattarella. Oficialii vor discuta despre cooperarea în mai multe sectoare, relațiile comerciale, precum și despre situația diasporei moldovenești din această țară. O atenție deosebită va fi acordată cadrului juridic bilateral, în special Acordului dintre Republica Moldova și Republica Italiană privind recunoașterea actelor de studii și celui în domeniul securității sociale.

Agenda mai include întrevederi cu Președintele Senatului, dna Maria Casellati; Președintele Camerei Deputaților, Roberto Fico; Președintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaților, Pierro Fassino; membrii Grupului de prietenie Republica Moldova - Italia din Senat; Primarul orașului Roma, dna Virginia Raggi.

De asemenea, Maia Sandu planifică să se întâlnească cu reprezentanții diasporei, Italia fiind țara cu cea mai mare comunitate de moldoveni din Europa.

 foto: Președinție

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!