ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La cea de a doua etapă a maratonului universitar 2 780 de persoane au primit a doua doză de vaccin

13:04 | 14.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Un număr de 2 782 de persoane au fost vaccinate în cadrul celei de a doua etape a Maratonului universitar de imunizare anti-Covid, organizat de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, transmite MOLDPRES.

Universitatea a estimat că această etapă, desfășurată în week-end, a fost un succes. În cadrul acestui maraton au fost vaccinate 2 782 de persoane. Potrivit datelor prezentate, 2 380 de cetățeni au primit cea de a două doză de vaccin Pfizer și 355 - Sinopharm. Totodată, 17 cetățeni s-au vaccinat cu prima doză de AstraZeneca, iar 30 cu Sinopharm.

În cele două zile de maraton au funcționat 16 linii de imunizare: 12 pentru efectuarea rapelului cu Pfizer și 4 pentru Sinopharm.

Cea mai mare parte dintre persoanele vaccinate primar cu Pfizer s-au prezentat la rapel sâmbătă, dis-de-dimineață, iar pentru a fi evitate rândurile mari administrația Universității a decis să înceapă imunizarea cu o oră mai devreme.

Un aport la buna desfășurare a procesului de imunizare la USMF „Nicolae Testemițanu” l-au avut studenții și medicii-rezidenți - membri ai Asociației Studenților și Rezidenților în Medicină. Ei au făcut voluntariat, oferind suport în această acțiune medicilor de familie și asistenților medicali de la Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară a instituției de învațământ. În total, la Maraton au fost antrenați circa 600 de membri ai comunității universitare.

A doua etapă a Maratonului universitar de imunizare împotriva Covid-19 a fost organizată la 12 și 13 iunie.

img21004204

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!