ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Putin vrea ca summitul cu Biden să ajute la stabilirea unui dialog direct

12:48 | 14.06.2021 Categorie: Externe

Moscova, 14 iun. /MOLDPRES/. Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că aşteaptă de la summitul pe care îl va avea săptămâna curentă cu omologul său american Joe Biden să ajute la instituirea unui dialog între cele două state şi să restabilească contactele personale, a informat duminică agenţia Interfax, potrivit Reuters, citată de Agerpres și MOLDPRES.

Cei doi lideri se vor întâlni miercuri, 16 iunie, la Geneva într-un context tensionat al relaţiilor americano-ruse, pentru discuţii pe o gamă largă de subiecte.

'Să restabilim contactele noastre personale, relaţiile, să instituie un dialog direct, să creeze mecanisme funcţionale în mod real în acele zone care reprezintă interese reciproce', a afirmat Putin, într-un interviu acordat televiziunii de stat ruse, ce va fi difuzat ulterior şi din care Interfax citează extrase.

Liderul de la Kremlin a mai spus că, la întâlnirea cu Biden, vrea să promoveze cooperarea în domenii de interes comun, menţionând conflicte regionale, 'preocuparea pentru mediu' şi 'stabilitatea strategică'. 'Aceasta înseamnă că există domenii în care putem lucra eficient', a subliniat el, potrivit agenţiei dpa.

Există, de asemenea, interese comune pe teme economice, a mai arătat Putin.

Multe companii americane vor să coopereze cu Rusia, a spus el, dar sunt scoase de pe piaţă. 'Este aceasta cu adevărat în beneficiul economiei americane?', s-a întrebat Putin în interviul citat.

foto: qz.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!