ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noul premier al Israelului şi-a prezentat guvernul

14:17 | 14.06.2021 Categorie: Externe

Ierusalim, 14 iun. /MOLDPRES/. Noul premier al Israelului, Naftali Bennett, şi-a prezentat luni cabinetul, cei 27 de miniştri întâlnindu-se la Ierusalim cu preşedintele Reuven Rivlin pentru o ceremonie tradiţională, relatează dpa, preluată de Agerpres și MOLDPRES.

Noul cabinet al ultranaţionalistului Naftali Bennett este compus din formaţiuni atât din dreapta, cât şi din stânga eşichierului politic, inclusiv un partid arab, o premieră. 

La 9 iulie, Rivlin însuşi va fi înlocuit de Isaac Herzog, care a fost ales de către parlament noul preşedinte al Israelului.

Noul guvern condus de Bennett a fost confirmat duminică de parlament, la o diferenţă de doar un vot (60 la 59), punând capăt celor 12 ani de mandat ai premierului conservator de dreapta Benjamin Netanyahu.

După întâlnirea cu preşedintele, este programată predarea oficială a funcţiei de la Netanyahu la Bennett. 

foto: rfi.ro

img21004207

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!