ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aureliu Ciocoi: Este necesar ca scrutinul legislativ să se desfășoare în absolută corespundere cu standardele europene

15:06 | 14.06.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a avut astăzi o întrevedere cu reprezentanții Misiunii internaționale de observare a alegerilor, ENEMO. Șeful Misiunii, Zlatko Vujovic, și-a prezentat echipa, dar și rolul acesteia în Republica Moldova, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Mandatul ENEMO este de a monitoriza alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie și de a asigura integritate și transparență în cadrul acestui proces. În acest scop, Misiunea va delega o echipă formată din 7 experți de bază și 10 observatori pe termen lung.

Observatorii internaționali au relatat despre experiența avută în cadrul celor 5 procese electorale desfășurate în țara noastră în ultimii cinci ani, subliniind problemele tehnice întâlnite, gradul înalt de polarizare a mass-mediei și gestionarea activităților pre și post electorale.

Șeful Guvernului a salutat implicarea reprezentanților misiunii internaționale în monitorizarea alegerilor anticipate din această vară. Aureliu Ciocoi a punctat necesitatea ca acest exercițiu democratic să se desfășoare în mod corect, incluziv, transparent și în absolută corespundere cu standardele europene.

Rețeaua Europeană a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO) este o organizație internațională neguvernamentală. Aceasta este formată prin asocierea a 21 de organizații naționale de monitorizare din 17 țări ale Europei de Est și Centrale și Asiei Centrale, inclusiv două state membre ale Uniunii Europene. 

foto: Guvern

img21004209

img21004209

img21004209

img21004209

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!