ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Electorale Centrale

16:13 | 14.06.2021 Categorie: Comunicate

Conducerea CEC a avut o întrevedere cu reprezentanții misiunii internaționale de observare a alegerilor ENEMO

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Conducerea Comisiei Electorale Centrale (CEC) a avut o întrevedere cu reprezentanții misiunii internaționale de observare a alegerilor Rețeaua Europeană a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO), care și-a început activitatea legată de monitorizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. 

Părțile au abordat aspecte ce țin de gestionarea alegerilor: constituirea organelor electorale inferioare, organizarea secțiilor de votare pentru alegătorii din țară și cei din străinătate, asigurarea dreptului la vot pentru alegătorii din stânga Nistrului, înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, dar și desfășurarea și finanțarea campaniei electorale și soluționarea litigiilor electorale. 

Pentru scrutinul din 11 iulie curent, CEC a acreditat 6 observatori internaționali, membri ai echipei de bază, condusă de Secretarul General al Organizației, Zlatko Vujovic. În ședința de astăzi, CEC va examina solicitarea de acreditare a observatorilor pe termen lung, iar cei pe termen scurt vor monitoriza procesul de votare din ziua alegerilor.

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!