ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Concursul organizat de CSM pentru desemnarea unui reprezentant la Curtea Constituțională a eșuat

13:37 | 15.06.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 15 iun. /MOLDPRES/. Membrii Consiliului Superior al Magistraturii /CSM/ nu au putut astăzi să își delege reprezentantul la Curtea Constituțională, transmite MOLDPRES.

Nici unul din cei 15 candidați la postul de judecător al Curții Constituționale nu a întrunit voturile necesare din partea membrilor consiliului.

După ședința de deliberare, care a durat mai multe ore, Dorel Musteață, președintele interimar al Consiliului Suprem al Magistraturii, a declarat concursul eșuat. ”Nici un candidat nu a întrunit numărul necesar de voturi – concursul a eșuat”, a menționat Musteață.

Înaintea concursului, membrii Consiliului Superior al Magistraturii au respins cererea lui Vasile Bolea, candidat la funcția de judecător al Curții Constituționale, de a amâna concursul la care participă pe motiv că este candidat la alegerile parlamentare. Cererea lui Bolea a fost respinsă cu votul unanim al membrilor Consiliului, iar Vasile Bolea nu a fost admis să participe la concurs pe motiv că este candidat electoral.

16 persoane și-au depus dosarele la concursul pentru suplinirea funcției de judecător la Curtea Constituțională, anunțat de CSM.

img21004230

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!