ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova a primit un nou ajutor umanitar din partea Germaniei

14:48 | 15.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 15 iun. /MOLDPRES/. Ambasada Germaniei şi Organizația Mondială a Sănătății (OMS) au donat astăzi Republicii Moldova un lot de echipamente personale de protecție (ochelari de protecție, halate medicale și măști chirurgicale) în valoare de circa 713 mii de dolari. Ajutorul umanitar va ajuta sistemul medical din țara noastră să facă față pandemiei de COVID-19, precum şi pentru acordarea asistenței medicale populației, transmite MOLDPRES.

“Poporul german continuă să ofere susținere instituțiilor medicale de pe ambele maluri ale Nistrului. Acest lot  de ajutor umanitar constă din o sută de mii de ochelari de protecție, trei sute de mii de costume de protecție şi o sută de mii de măști chirurgicale. Aceste ajutoare au fost achiziționate din fondurile Guvernului Federal al Germaniei prin intermediul OMS. Astfel, Germania, făcând parte din echipa Europa, vine cu o dovadă clară de prietenie şi solidaritate pentru toți cetățenii Republicii Moldova”, a declarat la ceremonia de predare a lotului, Angela Ganninger, ambasadorul Germaniei în Republica Moldova.

Potrivit diplomatului, această acțiune este un răspuns la mai multe adresări parvenite din partea instituțiilor  medicale din țara noastră, care doresc să-şi sporească capacitatea în lupta pandemiei. “Oferim ajutoare, deoarece ne îngrijorează foarte mult situația actuală din domeniul medical, precum şi angajaților care au nevoie de aceste produse medicale. Mă adresez autorităților de la Chișinău să distribuie echitabil acest ajutor umanitar, în special acolo unde este mare necesitate”, a spus Angela Ganninger.

“Astăzi predăm un nou lot de ajutor umanitar care are menirea să salveze vieți. Deși numărul cazurilor de infecție cu COVID-19 este în descreștere, totuși lucrătorii medicali din prima linie continuă să fie expuși pericolului. Pentru protecția lor este această donație”, a relevat Igor Pokanevici, șeful Biroului Organizație Mondiale a Sănătății în Republica Moldova.  

Acesta este al doilea ajutor umanitar oferit de Germania Republicii Moldova în această lună, după ce pe data de 10 iunie, Guvernul german a mai transmis țării noastre un lot pentru lupta cu pandemia, în valoare de două sute de milioane de lei. Lotul de ajutor a conținut 100 de echipamente de ventilare pulmonară, 900 de pulsoximetre, 11 milioane de măști și respiratoare, 500.000 de mănuși, 500.000 de ochelari de protecție și 150.000 de costume de protecție.

În ultimul an, Germania a transmis Republicii Moldova utilaje medicale și echipamente de protecție în valoare de peste un milion de euro. La acestea se adaugă alte cinci milioane de euro pentru proiectele bilaterale ale Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) cu scopul de atenuare a consecințelor economice ale pandemiei.

img21004232

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!