ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

EURO 2020: Portugalia a învins Ungaria marcând în ultimele minute de joc

09:57 | 16.06.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. Campioana europeană en titre, Portugalia, a învins naționala Ungariei cu 3-0, marți seara, pe Puskas Arena din Budapesta, în Grupa F a turneului final EURO 2020, care se desfășoară în prezent, golurile au fost marcate în ultimele minute, transmite MOLDPRES.

Golurile victoriei au fost înscrise în ultimele minute de joc printr-un șut norocos al lui Raphael Guerreiro (84) și o dublă a lui Cristiano Ronaldo (87 - penalty, 90+2).

Naționala portugheză a dominat jocul și meritat victoria, din componența echipei făcând parte  șase jucători care au câștigat campionatul European din 2016. Gazdele au putut profita de o oportunitate în min. 37, dar portarul Rui Patricio nu a avut emoții la lovitura de cap a lui Adam Szalai.

Până la pauză, Portugalia a mai ratat două șanse de gol, în min. 40, prin Diogo Jota, cu un șut din întoarcere de la 7 metri, respins de Gulacsi, și mai ales, prin Ronaldo (43), care a reluat din 6 metri, peste poartă, centrarea lui Bruno Fernandes.

Ungaria a trimis mingea în plasă în min. 80, prin noul-intrat Schoen, dar golul a fost anulat pentru ofsaid.

Finalul a fost unul spectaculos, Portugalia deschizând scorul în min. 84, prin Guerreiro, cu un șut din centrul careului, deviat de Orban. Același Orban l-a faultat pe Rafa Silva în careu, iar Ronaldo a transformat penalty-ul (87). Cel de al treilea gol a fost marcat de Ronaldo în min. 90+2, după o combinație cu Rafa Silva.

Cristiano Ronaldo a ajuns la 11 goluri la turneele finale EURO, fiind urmat în clasamentul golgheterilor europeni de francezul Michel Platini, 9 goluri, și de englezul Alan Shearer, 7 goluri.

foto: Profimedia

img21004243

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!