ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În nordul ţării a fost anunţat Cod galben de ieşire a Prutului în luncă

10:48 | 16.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat o avertizare hidrologică de ieşire a apei în luncă pentru regiunea de nord a ţării, valabilă până pe data de 18  iunie,  transmite MOLDPRES.

Potrivit SHS, în legătură cu precipitațiile puternice căzute în cursul superior al Bazinului hidrografic al râului Prut (Ucraina), s-a format viitură pluvială. Astfel, hidrologii avertizează “asupra creșterii în continuare a nivelului apei față de nivelul din 14 iunie pe sectorul satul Criva – oraşul Costeşti cu 2.1–2.7 metri”.

Conform meteorologilor, vremea ploioasă se va menţine până la finele săptămânii curente, pe întreg teritoriul ţării, mai cu seamă în regiunea de nord. Precipitaţiile vor fi însoţite de valori termice de până la 27 grade Celsius.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!