ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

14:27 | 16.06.2021 Categorie: Comunicate

Nereguli depistate la construcția sediului SPF Toceni

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. Astăzi a fost convocată ședința operativă în contextul inspectării lucrărilor de reconstrucției a sediului Sectorului Poliției de Frontieră Toceni. În urma vizitei de lucru în teritoriu au fost depistate neajunsuri esențiale ce tergiversează aspectele contractuale între instituția de frontieră și agentul economic.

În după-amiaza zilei de ieri, 15 iunie curent, echipa managerială a Poliției de Frontieră a inspectat repetat sediile Sectoarelor Poliției de Frontieră Toceni, Stoianovca și Brânza. Acțiunea vine în raport cu monitorizarea procesului de reconstrucție a acestora.

În timpul vizitei la SPF Toceni au fost identificate mai multe nereguli esențiale, unele lucrări tergiversate, muncitori care nu respectă normele de securitate în muncă și un șef de șantier iresponsabil față de angajamentele asumate inițial.

În acest context, la primele ore ale dimineții a fost convocată o ședință extraordinară cu șefii direcțiilor generale din cadrul Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, membrii comisiei de proiect și reprezentanții companiei care realizează lucrările de reconstrucției. Criticile în adresa celor implicați și responsabili pentru abaterile depistate au fost pe măsură. Mai ales că unele obiecții nu sunt la prima menționare, iar dacă se va continua în același ritm agentul economic riscă rezilierea contractului cu o ulterioară adresare în instanța de judecată.

Responsabilii de proiect și-au luat angajamente pentru a elimina abaterile comise în cel mai scurt timp, astfel încât să fie respectat termenul de dare în exploatare a sediului SPF Toceni.

Generalul-maior Petru Corduneanu a dispus ca sarcină prioritară că în următoarele 24 de ore și fie realizat un plan de acțiuni, care să cuprindă exact ziua, sarcini concrete și lucrările ce urmează a fi realizate în data respectivă. Iar, la finalul fiecărui program de muncă să fie raportată situația și rezultatele înregistrate.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!