ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul a aprobat cuantumul primelor pentru Jocurile Olimpice de la Tokio

16:27 | 16.06.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 16 iun. /MOLDPRES/. Membrii Guvernului în exerciţiu, întruniţi astăzi în şedinţă, au aprobat cuantumul primelor pentru performanţele care vor fi obţinute la ediţia a XXXII-a a Jocurilor Olimpice de vară şi ediţia a XVI-a a Jocurilor Paralimpice din anul 2021, oraşul Tokyo (Japonia), transmite MOLDPRES.

Potrivit deciziei Executivului, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării va stabili valorile primelor după cum urmează: pentru sportivi – valoarea primei va fi egală cu cuantumul primei aprobate, conform anexei, în funcţie de performanţa obţinută; pentru antrenori – valoarea primei va fi egală cu valoarea primei sportivului, dar nu va depăşi suma acordată sportivului în cazul în care acesta este asistat de mai mulţi antrenori.

“Dacă antrenorul a pregătit mai mulţi sportivi premiaţi, acestuia i se acordă o primă egală cu valoarea celei mai mare prime acordate unui sportiv, majorate cu 75% din valoarea fiecărei prime acordate celorlalţi sportivi premiaţi. De asemenea, pentru medici şi maseuri – valoarea primei va constitui 10% din valoarea primei stabilit pentru sportivul asistat pe perioada ciclului olimpic, dar nu va depăşi 10% din valoarea primei sportivului în cazul în care acesta este asistat de mai mulţi medici și maseuri”, indică documentul.

Acoperirea cheltuielilor legate de plata primelor respective se va efectua din contul mijloacelor fondului de rezervă al Guvernului.

Cuantumul primelor arată în felul următor: Medalia de aur - 3 000 000 de  lei;  Medalia de argint - 2 600 000 de lei;  Medalia de bronz  - 2 000 000 de lei; Locul IV  - 600 000 de lei;  Locul V - 600 000 de lei;  Locul VI - 400 000 de lei; Locul VII - 300 000 de lei; Locul VIII - 200 000 de lei.

foto simbol

img21004263

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!