ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ploile au afectat mai multe gospodării şi terenuri agricole

09:49 | 17.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au fost alertați ieri pentru a interveni la pomparea apei din mai multe gospodării din diferite regiuni ale țării, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, în localitatea Văleni, raionul Cahul, pompierii Unității de salvatori Giurgiulești au pompat apa care a pătruns în zece gospodării. “Angajații IGSU au utilizat motopompele din dotare și au eliberat beciurile și subsolurile de apa care a pătruns în urma precipitațiilor. La fața locului au lucrat trei autospeciale de intervenție și patru motopompe”, indică Inspectoratul.

De intervenția salvatorilor a fost nevoie și în gospodării din raioanele Telenești, Florești, Ungheni și UTA Găgăuzia. De asemenea, precipitațiile au cauzat prejudicii în raioanele Ocnița, Soroca, Ungheni, Dondușeni, Criuleni, Leova, Sângerei și autonomia găgăuză, unde au fost afectate mai multe hectare de culturi agricole.

În prezent, în localitățile afectate de ploile abundente din ultimele zile lucrează Comisiile pentru situații excepționale, pentru a estima pagubele materiale.

foto: IGSU

img21004283

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!