ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi participă la Forumul Diplomației de la Antalya

13:28 | 18.06.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 iun. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi participă la prima ediție a Forumului Diplomației de la Antalya care se  desfășoară, în perioada 18-20 iunie, sub auspiciile Președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

Forumul este conceput ca o reuniune anuală a liderilor politici, oficialilor de rang înalt, mediului academic, formatorilor de opinie, mass-media și a reprezentanților din sectorul privat, precum și a intelectualilor remarcabili din domeniul afacerilor internaționale și al diplomației.

”Diplomația inovațională: eră nouă, abordări noi” este tematica primei ediții care va fi abordată în cadrul mai multor sesiuni de panel. Speakerul Zinaida Greceanîi va ține un discurs în cursul rundei dedicate diplomației parlamentare.

Totodată, în calitate de Președinte al Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN), conducerea căreia este deținută în prima jumătate a acestui an de Republica Moldova, Zinaida Greceanîi va inaugura discuțiile cu privire la sporirea eficienței organizațiilor regionale. În deschiderea evenimentului vor participa Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan și ministrul Afacerilor Externe al Republicii Turcia, Mevlüt Çavuşoğlu. Forumul Diplomației de la Antalya va întruni reprezentanți din mai multe țări ale lumii.

img21004324

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!