ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova va fi elaborat un sistem informațional pentru gestionarea proiectelor regionale

17:17 | 18.06.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 18 iun. /MOLDPRES/. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) va dezvolta un sistem informațional pentru gestionarea proiectelor de dezvoltare regională, transmite MOLDPRES.

„Necesitatea de a modifica evidența proiectelor de dezvoltare regională rezidă din experiența de peste zece ani de implementare a politicii de dezvoltare regională în localitățile din țară. În prezent, evidența proiectelor, inclusiv istoricul acestora și fazele de implementare este stocată în mai multe fișiere tabelare în format Excel, fără posibilitate de generare a rapoartelor conform solicitărilor beneficiarilor de informații”, a explicat ministrul de resort Ion Perju.

Prin acest proiect, MADRM își propune să dezvolte o bază de date centralizată pentru proiectele finanțate atât din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), cât și din sursele partenerilor de dezvoltare. Noul concept urmează să ofere un sistem de furnizare a datelor și să faciliteze procesul de raportare privind implementarea proiectelor de investiții.

Noul sistem informațional va fi creat și implementat cu suportul financiar al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), în cadrul proiectului "Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova - MSPL".

foto simbol

img21004336

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!