ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației moldovene a avut o întrevedere cu omologul ucrainean

17:36 | 19.06.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 iun. /MOLDPRES/. În marja Forumului Diplomatic de la Antalya, prim-ministru interimar Aureliu Ciocoi a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba. Oficialii au apreciat relațiile de prietenie și bună vecinătate existente între Republica Moldova și Ucraina, bazate pe susținere și încredere reciprocă, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al MAEIE.

Aureliu Ciocoi și Dmytro Kuleba au salutat decizia recentă a autorităților celor două state privind recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare împotriva Covid-19, o decizie, care vine să faciliteze călătoriile cetățenilor ambelor țări, în special în perioada estivală.

De asemenea, interlocutorii au reiterat importanța aprofundării continue a dialogului politic atât la nivel înalt, cât și pe linia ministerelor afacerilor externe. Totodată, șefii celor două diplomații s-au referit la importanța dinamizării activităților de demarcare a frontierei între cele două state. Concomitent, miniștrii au evidențiat necesitatea semnării în timpul apropiat a protocoalelor privind efectuarea controlului comun în opt puncte de trecere a frontierei moldo-ucrainene.

Diplomații au exprimat disponibilitatea pentru extinderea cooperării în domeniul comercial-economic și consolidarea legăturilor culturale, fiind agreată desfășurarea unor activități comune în vederea celebrării în anul 2022 a aniversării a 30-a de la stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale moldo-ucrainene.

foto: MAEIE

img21004361

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!