ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alegătorii pot solicita certificat pentru drept de vot

14:03 | 21.06.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 21 iun. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală anunță că alegătorii pot solicita certificat pentru drept de vot, transmite MOLDPRES.

Potrivit legislației electorale, persoanele care, în ziua alegerilor, nu se vor afla în localitatea în care au domiciliu sau reședință valabilă, pot solicita de la biroul electoral al secției de votare un certificat pentru drept de vot. Acesta va permite alegătorilor să voteze în orice altă secție de votare de pe teritoriul țării, pe lista electorală suplimentară.

Certificatul pentru drept de vot se eliberează de biroul electoral al secției de votare unde este arondat conform domiciliului sau reședinței valabile până la data de 10 iulie 2021, inclusiv.

Certificatul se eliberează la prezentarea actului de identitate ce atestă domiciliul sau reședința alegătorului în raza secției de votare respective.  

img21004395

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!