ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasada Letoniei a vernisat o expoziție de artă fotografică în aer liber

12:48 | 22.06.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Ambasada Republicii Letonia în Republica Moldova, în parteneriat cu Primăria Chișinău, au inaugurat astăzi în capitală o expoziție tematică de fotografii în aer liber, intitulată „De la port popular la îmbrăcăminte modernă", transmite MOLDPRES.

Cele 42 de lucrări  au fost executate de fotograful leton Jurģis Rikveilis, şi reprezintă istoria dezvoltării portului popular şi a îmbrăcămintei moderne purtate pe teritoriul Letoniei. Aceste fotografii au fost amplasate pe panourile pentru ziare din str. A. Pușkin, în preajma Scuarului Catedralei, unde vor putea fi contemplate timp de o lună.

Ambasadorul leton, Uldis Micuts, a declarat că expoziția face parte din seria de manifestări de diplomație publică organizate cu ocazia centenarului Republicii Letonia. "În Letonia costumul popular este înrădăcinat în istoria și identitatea letonă", a menționat ambasadorul.

Expoziția a fost inaugurată cu ocazia solstițiului de vară, care este cea mai populară sărbătoare în Republica Letonă. "Cu prilejul solstițiului de vară, cea mai populară sărbătoare letonă, oamenii îmbracă costumele populare și se bucură de vară", a spus diplomatul.

Potrivit viceprimarului interimar Olga Ursu, evenimentul are drept scop familiarizarea locuitorilor şi a oaspeților capitalei cu portul tradiţional leton și reprezintă un pas spre o viitoare colaborare a municipalității Chișinău cu statul leton. "Municipiul Chișinău își dorește semnarea unui acord de cooperare cu autoritățile din Riga", a declarat Ursu.

Expoziția de fotografii poate fi văzută până la data de 21 iulie. 

img21004416

img21004416

img21004416

img21004416

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!