ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Chișinău 5 240 de copii au fost înscriși în clasa întâi

13:48 | 22.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Primăria Chișinău informează că în cadrul primei etape de școlarizare a copiilor de 7 ani, conform adresei de domiciliu, în instituțiile publice din capitală pentru anul de studii 2021-2022, au fost înscriși 5 240 de copii, ceea ce reprezintă mai mult de jumătate din numărul de locuri prevăzute, transmite MOLDPRES.

Pentru noul an de studii, în capitală se prognozează înscrierea a 9 108 copii repartizați în 340 de clase, în cele 141 de instituții de învățământ primar și secundar, ciclul I și II, fără instituțiile de învățământ private.

Etapa I de înscriere a copiilor la școală s-a desfășurat în perioada 1 aprilie - 11 iunie, iar cea de-a doua  continuă între 14 iunie - 30 august, pentru suplinirea celor 3 868 de locuri disponibile.

La finele primei etape, 11 instituții publice de învățământ au reușit să completeze toate locurile prevăzute pentru elevii din clasa I.

În municipiul Chișinău școlarizarea copiilor are loc online, prin intermediul paginii web „escoala.chisinau.md", care poate fi accesată și de pe platforma „educatieonline.md".

foto: agora.md

img21004421

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!