ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe a avut o convorbire telefonică cu omologul eston

16:11 | 22.06.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 iun. /MOLDPRES/. Ministrul interimar al Afacerilor Externe și Integrării Eauropene, Aureliu Ciocoi, a avut astăzi o convorbire telefonică cu omologul său eston, Eva-Maria Liimets. În cadrul discuției, cei doi miniștri au făcut o trecere succintă în revistă a chestiunilor actuale de pe agenda relațiilor bilaterale moldo-estone, menționând, în particular, dinamica pozitivă a dialogului politic la nivel înalt și cooperarea în domeniile de interes reciproc, comunică MOLDPRES.

Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE a relatat pentru agenție că Aureliu Ciocoi a exprimat gratitudine guvernului Estoniei pentru sprijinul valoros acordat țării noastre în promovarea agendei europene de reforme, inclusiv prin menținerea Republicii Moldova printre prioritățile sale privind cooperarea internațională pentru dezvoltare care a contribuit la implementarea a peste 250 de proiecte în sfera social-economică în diferite raioane, și îndeosebi pentru ajutorul generos acordat țării noastre în combaterea pandemiei de coronavirus, inclusiv prin decizia recentă de a ne oferi 100 de mii de doze de vaccinuri anti–Covid-19. 

La rândul său, șefa diplomației estoniene, Eva-Maria Liimets, a încurajat autoritățile de la Chișinău să continue reformele structurale, în special privind consolidarea statului de drept și combaterea corupției, confirmând totodată disponibilitatea de a susține în continuare eforturile întreprinse în acest sens, inclusiv privind reglementarea conflictului transnistrean cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova.

Ministrul Aureliu Ciocoi a reiterat invitația adresată omologului său eston de a efectua o vizită oficială în Republica Moldova pentru continuarea dialogului în vederea consolidării relațiilor de prietenie și cooperare dintre cele două țări.

foto: MAEIE

img21004431

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!