ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În optimile de finală ale EURO 2020 s-au calificat 12 echipe

12:43 | 23.06.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. Anglia a învins ieri Cehia, scor 1-0, și a câștigat grupa D a campionatului european de fotbal, clasificându-se în optimile de finală, transmite MOLDPRES.

Anglia va juca pe 29 iunie, pe Wembley, împotriva ocupantei locului secund din grupa F, cea din care fac parte Germania, Portugalia, Franța și Ungaria. În meciurile decisive ale grupei D, naționala Croației a trecut de Scoția, scor 3-1. Astfel, naționalele de fotbal ale Angliei, Croației și Cehiei merg împreună în optimile de finală.

Croația a încheiat pe locul secund și va juca în optimi pe 28 iunie, la Copenhaga, împotriva ocupantei locului secund din grupa E, cea din care fac parte Spania, Suedia, Slovacia și Polonia.

Cehia a terminat grupa pe locul 3 și s-a calificat la rândul său în optimile de finală. Își va afla adversara în momentul în care se vor cunoaște toate cele patru echipe calificate de pe locurile 3.

În acest moment, 12 echipe sunt deja calificate în „optimi”: Italia, Țara Galilor, Elveția, Belgia, Danemarca, Olanda, Austria, Cehia, Anglia, Suedia, Franța, Croația.

foto: stlucia.loopnews.com

img21004462

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!