ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Franţa a câştigat Grupa F şi va juca pe Arena Națională din Bucureşti

09:24 | 24.06.2021 Categorie: Sport

Budapesta, 24 iun. /MOLDPRES/. Campioana mondială Franţa va juca, pe 28 iunie, pe Arena Națională din Bucureşti în optimile de finală ale turneului final EURO 2020 la fotbal, care se desfășoară în prezent, transmite MOLDPRES.

Echipa națională de fotbal a Franței a câştigat Grupa F, după ce a terminat la egalitate cu campioana europeană Portugalia, 2-2 (1-1), miercuri seara, pe Puskas Arena din Budapesta. Primul meci din optimile de finală francezii îl vor juca împotriva Elveției, pe data de 28 iunie.

Meciul de miercuri seară jucat la Budapesta a fost o reeditare a finalei de acum cinci ani, în care Portugalia s-a impus cu 1-0, după prelungiri. După un joc spectaculos, cele două echipe au terminat nedecis, în urma dublelor reuşite de Cristiano Ronaldo (31 - penalty, 60 - penalty), pentru lusitani, respectiv Karim Benzema (45+2 - penalty, 46).

Partida s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, dacă nu neapărat prin nivelul de joc, măcar prin recordurile lui Ronaldo şi dramatism. Portughezul a ajuns la 21 de goluri marcate la EURO şi Cupa Mondială, un alt record. El are, de asemenea, 48 de goluri înscrise în ultimele 45 de partide pe care le-a jucat la naţionala Portugaliei.

Franţa e neînvinsă în ultimele sale 19 partide oficiale (14 victorii, 5 egaluri), ultimul eşec fiind cel suferit în faţa Turciei (0-2), în iunie 2019. 

foto: eurosport.ro

img21004484

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!