ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tinerii din R. Moldova care învaţă în România vor circula gratuit cu trenul în zilele de 11-12 iulie

12:54 | 24.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 24 iun. /MOLDPRES/. Secretariatul General al Guvernului României, Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, a acceptat solicitarea Federației Tinerilor Români de Pretutindeni privind gratuitatea la transportul feroviar pentru elevii și studenții din ţara noastră care își fac studiile în România, pentru perioada 10-12 iulie, în contextul alegerilor parlamentare anticipate, transmite MOLDPRES.

“Am solicitat ajutorul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, în contextul în care din cele 20 de centre universitare din România, doar în 11 centre universitare va exista cel puțin o secție de vot pentru alegerile parlamentare anticipate din Moldova din 11 iulie 2021. Am motivat necesitatea gratuității la serviciile de transport feroviar în perioada 10-12 iulie prin faptul că această măsură va spori mobilitatea elevilor și studenților basarabeni și îi va motiva să iasă la vot pentru a decide viitorul Republicii Moldova”, se spune într-un comunicat al Federaţiei.

Federația Tinerilor Români de Pretutindeni (FTRP) are obiectivul de a reprezenta interesele studenţilor şi elevilor români de pretutindeni, aflaţi la studii în România, pentru o mai bună integrare în spațiul social, economic, cultural și educațional românesc. FTRP are 14 asociații membre în cele mai mari centre universitare din România.

Potrivit unor date, în instituțiile de învățământ din România învață peste zece mii de tineri  din Republica Moldova.

foto: FTRP

img21004499

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!