ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a început tipărirea buletinelor de vot

11:31 | 26.06.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 26 iun. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală a anunţat că astăzi, la ÎS Combinatul Poligrafic din Chișinău, a început tipărirea buletinelor de vot pentru apropiatele alegeri parlamentare, transmite MOLDPRES.

Primele sunt tipărite buletinele de vot ce vor fi distribuite secțiilor de votare deschise peste hotarele țării.

În conformitate cu prevederile Codului electoral, reprezentanţii concurenţilor electorali, mass-media și observatorii acreditați au putut să asiste la procesul de confecţionare a matriţei buletinului de vot, tipărirea buletinelor de vot, precum şi la lichidarea matriţei.

Ieri CEC a anunțat că pentru alegerile legislative din 11 iulie vor fi tipărite în total 3 521 642 de buletine de vot -  2 794 942 pentru secțiile de votare din țară și 726 700 de buletine de vot pentru secțiile de votare organizate în afara țării. 

La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie vor participa 23 de concurenți electorali - 20 de partide politice, 2 blocuri electorale și un candidat independent.

img21004549

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!