ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile din UTA Gagauz-Yeri vor achita contribuţiile pentru 15 proiecte regionale

11:21 | 28.06.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 28 iun. /MOLDPRES/. Circa trei milioane de lei va aloca Comitetul executiv al UTA Gagauz-Yeri pentru achitarea contribuţiilor de către primării, necesare pentru implementarea proiectelor de dezvoltare, atrase cu susţinerea diferitelor fonduri şi partenerilor de dezvoltare, transmite MOLDPRES cu referire la presa regională.

Banii vor fi distribuiţi pentru 15 proiecte din regiune. Potrivit şefului Direcţiei construcţii şi infrastructură, Ivan Colioglo, două proiecte se realizează în satul Gaidar, unul dintre care prevede extinderea terenurilor împădurite. Suma totală a proiectului constituie 514 mii de lei, inclusiv contribuţia autorităţilor regionale – peste 122 de mii de lei.

În satul Tomai, primăria a câştigat un grant de 40 de mii de lei pentru modernizarea centrului de odihnă şi turism, contribuţia executivului fiind de 14 mii de lei.  „De asemenea, Primăria satului Cazaclia implementează patru proiecte, două dintre care se referă la plantarea spaţiilor verzi. Două proiecte mari se realizează şi în localitatea Svetlâi – instalarea reţelelor de canalizare şi reconstrucţia staţiei de epurare. Pentru primul a fost obţinut un grant de două milioane de lei, iar pentru cel de-al doilea din Fondul Ecologic Naţional s-au alocat 2,1 milioane de lei. Contribuţia Comitetului executiv de la Comrat constituie circa 700 de mii de lei”, a explicat Ivan Colioglo, citat de gagauzinfo.md.

Funcţionarul a precizat că autorităţile regionale vor achita contribuţiile necesare şi pentru programele de reparaţie a grupurilor sanitare în şcoala din satul Dezghinja, de construcţie a staţiei de epurare  în Congazcic, pentru două proiecte de dezvoltare regională în Beşalma ş.a.

Totodată, în satul Copceac va fi restabilit izvorul „Ialpug”. Suma grantului pentru acest proiect este de o sută de mii de lei, iar contribuţia autorităţilor – 50 de mii de lei.

img21004576

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!