ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 2 000 de șoferi s-au ales cu amenzi în zilele de odihnă

12:05 | 28.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 28 iun. /MOLDPRES/. În zilele de odihnă, peste 2 100 de șoferi au fost documentați de către angajații Inspectoratului Național de Securitate Publică /INSP/ pentru că au condus cu abateri, dintre care 1 100 de conducători auto au depășit limita de viteză, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor INSP, tot în această perioadă, 39 de șoferi au fost depistați la volan în stare de ebrietate, iar în alte șapte cazuri conducătorii unităților de transport au refuzat testarea alcoolscopică. Unul dintre ei, în stare de ebrietate avansată, a fost stopat în apropriere de localitatea Brăviceni, raionul Orhei. În calitate de pasager, pe bancheta din față avea un copil minor. Conducătorul auto a fost înlăturat de la volanul mașinii, fiindu-i ridicat permisul de conducere, iar instanța de judecată se va pronunța asupra sancțiunii.

Nerespectarea regulilor de circulație de către conducătorii auto a cauzat provocarea a 21 accidente rutiere grave, soldate cu 27 de persoane traumatizate.

Tot în zilele de weekend, inspectorii de patrulare au purtat discuții cu conducătorii de motorete, biciclete și căruțași pe care i-au întâlnit pe trasee. Recomandări de siguranță au primit și tinerii din curțile blocurilor de locuit, iar pietonii care traversau strada neregulamentar au fost sancționați.

foto: regional.md

img21004581

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!