ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șase elevi au devenit câștigători ai unui concurs de creație inițiat de Parlament

13:02 | 28.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 28 iun. /MOLDPRES/. Șase elevi au devenit câștigători ai concursului de creație „Activitatea unui deputat în 101 cuvinte”, lansat de Parlamentul Republicii Moldova, cu ocazia aniversării a 30 de ani ai Legislativului. Cei șase tineri vor fi invitați la prima ședință plenară a Parlamentului de Legislatura a XI-a, care este programată după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, comunică MOLDPRES.

Potrivit serviciului de presă al Legislativului, pe locul I s-au clasat trei tineri, care au obținut un punctaj egal. Este vorba de Bianca Plămădeală – 16 ani, elevă la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” din capitală, Felicia Zaharcu – 16 ani, studentă la Colegiul de Industrie Ușoară din mun. Bălți și Marina Cobâleanschi –  17 ani, elevă la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Cimișlia. Locul II l-a obținut Grigore Rânja – 17 ani, elev la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din satul Cuizăuca, raionul Rezina. Locul III este împărțit de Elena Cebotari – 17 ani, elevă la Liceul Teoretic „Alexei Mateevici” din Bursuc, raionul Florești și Mădălina Groza – 16 ani, elevă la Liceul Teoretic din Țipala, raionul Ialoveni.

Învingătorii sunt invitați la prima ședință plenară a Parlamentului de Legislatura a XI-a, care va fi programată după alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Totodată, li se va acorda un certificat de învingător, un set de materiale informative și cadouri simbolice cu logo-ul Parlamentului.

Concursul de eseuri a fost organizat cu scopul de a promova educația civică în rândul tinerei generații. La concurs au putut participa tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 18 ani. Potrivit regulamentului, mini-eseurile trebuiau să conțină 101 cuvinte, prin care autorul să descrie activitatea parlamentară.

Pe 23 mai 1991, conform deciziei Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești de legislatura a XII-a, constituit în urma primelor alegeri democratice, Republica Unională RSSM se transformă în Republica Moldova, iar Sovietul Suprem devine primul Parlament al Republicii Moldova.

foto: Parlament

img21004584

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!