ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chișinău a început amenajarea infrastructurii în 14 curți de blocuri de locuit

13:53 | 28.06.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 28 iun. /MOLDPRES/. În sectoarele Centru și Botanica din municipiul Chișinău au loc acțiuni de reabilitare a infrastructurii căilor de acces în 14 curți de blocuri, transmite MOLDPRES.

Vitalie Mihalachi, șeful interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație, a declarat la ședința on-line de astăzi a serviciilor primăriei că în sectoarele sus-numite au început lucrările prevăzute în proiectul „Curți de blocuri confortabile". Lucrările prevăd în total intervenția la 35 de adrese. 

"În prezent sunt la etapa de finalizare licitațiile pentru desemnarea agenților economici care vor executa lucrările în sectoarele Buiucani, Ciocana și Râșcani", a declarat Mihalachi.

Potrivit oficialului, în sectoarele Centru și Botanica ale capitalei deja se desfășoară lucrări de reabilitare a infrastructurii căilor de acces din 14 curți de blocuri.

Mihalachi a specificat că adresele curților de bloc au fost selectate pornind de la cererile depuse de locuitorii orașului, inclusiv în curțile unde nu sunt planificate intervenții la rețelele subterane.

Reabilitarea curților de blocuri multietajate prevăd decaparea asfaltului uzat, montarea bordurilor noi, ridicarea la cotă a capacelor căminelor de vizitare, amenajarea accesului în curți și așternerea unui nou strat de asfalt. În anul 2021, lucrările de reparație a curților de bloc vor fi executate de către agenți economici privați, selectați în bază de licitație.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!